​​​​Kurs og foredrag

kurs og foredrag

Jeg holder kurs og foredrag for helsestasjoner, barnehager, skoler og andre som jobber med barn og mat. Du kan også booke et kurs eller foredrag privat. Under finner du eksempler på temaer for kurs og foredrag, men ta kontakt for et tilpasset tilbud og pris.

Eksempel på tema for kurs og foredrag:

For barnehagen:

barnehage

Bra mat og matglede i barnehagen

Et kurs eller foredrag for ansatte i barnehagen der vi snakker om hvordan barnehagen kan gjøre kostholdet i barnehagen bedre og hvordan barnehagen kan fremme matglede hos barna både i hverdagen men også gjennom aktiviteter, lek og utforsking med mat. 

Barn med ernæringsmessige utfordringer

Et foredrag for ansatte i barnehagen om barn med ernæringsmessige utfordringer som for eksempel; ekstrem kresenhet, sensoriske utfordringer, allergier og intoleranser og hvordan barnehagen kan takle dette best mulig.  

Overvekt hos barn

Et foredrag for ansatte i barnehagen om hvordan barnehagen bør forholde seg til barn med overvekt. Hvordan hjelpe barna å lytte til egne signaler på sult og metthet? Er det riktig å begrense matinntak? Hvordan sikre at også overvektige barn får oppleve matglede.

For helsestasjon:

Hjemmelaget babymat

Et kurs eller foredrag for ansatte eller brukere av helsestasjonen om hjemmelaget babymat. Når og hvordan skal man begynne, og hvordan lage babymaten selv og være trygg på at barnet får de næringsstoffene han trenger.

Ekstrem kresenhet hos barn

Et kurs eller foredrag for ansatte på helsestasjonen om ekstrem kresenhet hos barn. Hva kan årsakene være? Hvordan gå frem for å få barnet til å spise bedre? Hvilke råd skal vi gi foreldre med ekstremt kresne barn. Dette er et stort tema, så anbefaler et kurs over flere kvelder. 

Overvekt hos barn

Et foredrag for ansatte på helsestasjon om hvilke råd om kosthold som bør gis foreldre til overvektige barn. Hvordan hjelpe barna å lytte til egne signaler på sult og metthet? Er det riktig å begrense matinntak? Hvordan sikre at også overvektige barn får oppleve matglede. 

Forstoppelse og treg mage hos barn

Et foredrag for ansatte ved barnehager eller helsestasjon om forstoppelse og treg mage hos barn. Hva kan barnehagen gjøre? Hvilke råd kan ansatte i barnehage og på helsestasjon gi til foreldre? 

For skolen og SFO:

En sunn og næringsrik matpakke

Et foredrag for foreldre til skolebarn om hva et sunt og variert kosthold bør bestå av og hvordan smøre en sunn og næringsrik matpakke, og ikke minst; en matpakke som barna faktisk spiser. 

Lek og lær med mat

Et foredrag eller kurs for lærere for Mat og helse eller ansatte ved SFO om hvordan bruke mat til lek og læring. 

profile-pic

Vil anbefale Matglade barn for et hyggelig og nyttig foredrag

Snillet Gård Friluftsbarnehage hadde gleden av foredrag med Matglade barn og Trude Aalbu på foreldremøte i høst. Det var meget nyttig og ga oss flere gode tips og råd i forhold til barn og kosthold. Det var nyttig for oss i barnehagen og høre hvordan vi kunne legge til rette for gode matvaner, og viktigheten av dette i barnas hverdag. Vil anbefale Matglade barn for et hyggelig og nyttig foredrag;)

Snillet Gård Friluftsbarnehage Barnehage

>