Pannebrød med kun 2 ingredienser - Matglade barn

Pannebrød med kun 2 ingredienser

By Trude Aalbu | Frokost og lunsj

feb 14

Jeg har gledet meg veldig til å dele denne oppskriften med dere. Disse pannebrødene ble til ved at jeg hadde litt gresk yoghurt i kjøleskapet som holdt på å gå ut på dato og ville prøve å lage noe med den

Pannebrødene er superenkle å lage og består av KUN 2 ingredienser. De kan brukes som alternativ til tortillalefse til taco, som wrap i matpakken eller til og med som pizzabunn. Jeg synes de er supergode å ha til lunsj med krydderost, kalkunskinke, paprika og salat. De smaker utrolig godt og har en myk og god konsistens. 


Pannebrød med 2 ingredienser

Superenkle og gode pannebrød som kan brukes som lefse til taco, wraps til lunsj eller som pizzabunn. Brødene er myke og smaker godt. Lagres i fryseren og tiner fort når du trenger dem.

Byggmel kan byttes ut med sammalt hvete fin, men jeg synes byggmel gir en veldig god smak. 

  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 5 dl byggmel

Bland gresk yoghurt og byggmel sammen i en bolle. Annen naturell yoghurt kan brukes, men hvis du velger en yoghurt som er veldig bløt kan det være du må bruke litt mer mel. Når du har rørt litt kan du gjerne ha deigen over på benken for å kna melet godt inn - det er lettere. Kna til du har fått en myk og smidig deig. 

Rull deigen til en pølse og del i 4 eller 5 deler. Deler du deigen i 5 blir pannebrødene litt mindre men de får da plass i en vanlig brødpose. 

Kjevle hver del og stek de fortløpende på middels varme i en tørr stekepanne. Et par minutter på hver side til de har fått en fin farge. Avkjøles på rist. 

About the Author

Trude er ernæringsrådgiver og eier av Matglade barn.

Lignende innlegg

Gulrotvafler

>