Lag ditt eget hjemmelaget mandelsmør - Matglade barn

Hjemmelaget mandelsmør

By Trude Aalbu | Oppskrifter

okt 04

​Mandler er en svært næringsrik matvare. Mandler har et høyt protein- og fettinnhold og er en god kilde til vitamin E, magnesium, kopper og fosfor. Mandelsmør kan brukes til mye, i alt fra dipp til oppkuttede grønnsaker og frukt, til smakstilsetning i supper, sauser og dressinger. Mandelsmør passer også utmerket i kaker og bakst eller det kan smøres rett på brødskiva. På grunn av det høye fettinnholdet vil også mandler (som andre nøtter) ha et relativt høyt energiinnhold. 

Slik gjør du det

Mandelsmør er kjempeenkelt å lage!​ Det lages ved å male mandler så kraftig at oljen i mandlene skilles ut og sammen med resten blir det en herlig kremete masse. 

Rist gjerne mandlene litt i stekeovnen først for en ekstra god smak; 200 grader i 8-10 minutter. Følg med, det brenner seg lett. Du kan også riste bare halvparten av mandlene.

Ha alle mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør det til du får ønsket konsistens. Jo lengre du kjører det jo mer flytende blir det. 

Det smaker nydelig med litt kanel i, og med litt honning har du en herlig dipp.

Oppbevares i kjøleskapet

mandelsmør
mandelsmør

Følg gjerne Matglade barn på Facebook!

Meld deg på Matglade barn sitt nyhetsbrev

Få eksklusivt innhold rett i innboksen helt gratis!

Barnevennlige oppskrifter, tips og råd omkring barn og mat, matpakketips, eksklusive tilbud og mye mer. 

Jeg sender ikke mail så ofte, så du slipper å få innboksen fylt opp av mail fra meg. Du kan enkelt melde deg av akkurat når du måtte ønske.

About the Author

Trude er ernæringsrådgiver og eier av Matglade barn.

>