Barnevennlig kyllinggryte med karri - Matglade barn

Kyllinggryte med karri

By Trude Aalbu | Middag

aug 30

Ikke vær redd for å lage mat med mye smak til barna. Dette er en kyllinggryte som faller lett i smak hos små ganer. Barn har også godt av å få kjenne mange forskjellige smaker og krydder. Kyllinggryten serveres med ris og stekte grønnsaker.  

Kyllinggryten kan godt gjøres klar i god tid før middag. Mens du koker ris varmer du opp kyllinggryten og tilsetter fløten. Det samme gjelder grønnsakene, varm opp paprika og gulrot og ha i nykålen og vårløken noen minutter før du skal servere.

Kyllinggryte med karri

4 porsjoner

Ingredienser

 • 4 kyllingfileter i strimler
 • 1 finhakket løk
 • 1 finhakket hvitløk
 • 1 boks kokosmelk (kun den tykke delen)
 • 1 dl hønsebuljong
 • 1 boks hermetisk ananas
 • 2 ts karri
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 0,5 dl matfløte
 • Smør
 • 1 paprika i strimler
 • 5 gulrøtter i tynne strimler
 • 1/3 nykål eller hodekål
 • 3 vårløk
 • Ris

Surr løk og hvitløk i litt smør i en middels varm panne i noen minutter til den begynner å bli myk. Brun kyllingen sammen med løken. Tilsett karri og gurkemeie og bland den godt inn. Ha i hønsebuljong og la det putre noen minutter, ha deretter i ananas i biter og den tykke delen av kokosmelken og bland det godt inn. La alt putre på middels varme i noen minutter før du har i fløte noen minutter før servering. Ikke ha for sterk varme etter at du har tilsatt fløte, da kan den skille seg. 

Stekte grønnsaker

Del paprika og gulrøttene i tynne strimler. Stek på middels-sterk varme til de har blitt møre men fortsatt har en liten knas. Del nykålen i tynne strimler og vårløken i biter og ha den i panna sammen med paprika og gulrøttene. La det surre i 1-2 minutter til nykålen er blitt litt myk. 

Server kyllinggryten med grønnsakene og ris. 

Kyllinggryte med karri

Få også med deg 5 tips for å skape en hyggelig stund rundt matbordet

About the Author

Trude er ernæringsrådgiver og eier av Matglade barn.

>