Lær barna om mat - Bokanbefaling - Matglade barn

Lær barna om mat – Bokanbefaling

By Trude Aalbu | Lær om mat

aug 09

Det finnes så mange flotte bøker laget for å lære barn om mat. Jeg har lyst til å dele noen av disse med dere fremover. Her kommer første bokanbefaling.

Først ut er boka "Look inside Food" av Emily Bone

Denne boka er på engelsk, men det gjør absolutt ingenting. Sett deg ned sammen med barna og se i boka. Fortell og forklar omkring det dere ser på bildene. Her kan barna blant annet lære hvor maten de spiser kommer fra, hvordan eplene blir til eplejuicen vi finner i butikken, hvordan biene lager honning og så videre. De eldre barna kan lære hvilke næringsstoffer maten inneholder og hvorfor disse næringsstoffene er viktig.

Her er det store muligheter for at du kan lære noe selv også. 

Det er ingenting i veien for at barna kan se i boka selv. Det er spennende nok å se på alle de flotte tegningene og åpne og titte inn i de mange lukene som finnes i boka. Den lille boka på bare 14 sider inneholder over 60 luker man kan åpne og er stappfull av spennende innhold om maten vår. 

Temaene i boka:

  • Ulike matvarer
  • Dyrke korn
  • Frukt og grønnsaker
  • Mat fra dyr
  • Mat fra havet
  • Søt mat
  • Hvorfor spiser vi?

Hvem passer boka for?

Boka anbefales for barn over 4 år, men jeg vil si at boka passer for barn fra 2 år og oppover. Det avhenger selvfølgelig på barnet og hvordan dere bruker boken. Til et barn på 2 år er det nok med enkle forklaringer, som for eksempel å forklare at melka vi drikker til frokost kommer fra kua eller at gulrøtter vokser under bakken. Vår datter på 2 år synes boka er kjempespennende og følger nøye med når vi forklarer. Vi tilpasser selvfølgelig det vi sier til hva vi vet hun forstår.

Hos de litt eldre barna kan man for eksempel snakke om hvordan hønene legger egg, der noen blir til kyllinger og noen blir til egg vi spiser. Mens de eldste barna kan få lære om hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår. 

Absolutt en bok jeg anbefaler alle som ønsker å lære barna sine mer om mat.

Bokanbefaling

About the Author

Trude er ernæringsrådgiver og eier av Matglade barn.

>