Start her - Matglade barn

Hei og velkommen hit!

Så utrolig kjekt å se deg her. Er du klar for å ta fatt på et helt nytt mateventyr sammen med barnet ditt?

Dette er meg:

Jeg heter Trude og jeg kommer fra Oppdal, ei lita (stor) bygd helt sør i Trøndelag. Her bor jeg sammen med min kjære samboer og våre to små døtre. Vi må selvfølgelig ikke glemme Cæsar, en relativt stor (han tror han er på størrelse med en katt, men han er egentlig ganske stor - 30 kg) hund som selv har hatt sine utfordringer med mat. Helt siden han ble født har han vært kresen, og takket pent nei til ganske mye. Nå har han overvunnet sine problemer og er nærmest altetende (bortsett fra grønnsaker, det liker han visst fortsatt ikke). Men, du er ikke her for å høre om kresne hunder. 

Kresne barn derimot, det har jeg peiling på. Så hvis du har et kresent eller småspist barn, ja da har du kommet riktig. Barn og mat er noe jeg har vært interessert i lenge. Jeg har en bachelor i ernæringsfysiologi og også studert barnefedme (+ en master i klinisk helsevitenskap). Lidenskapen for barn og mat blomstret når jeg ble mamma for første gang i 2015 og plutselig fikk et lite menneske jeg skulle ta vare på.

Å gi barna mine sunn og næringsrik mat er viktig for meg, men det som er enda viktigere er at barna mine skal vokse opp med et bra og positivt forhold til mat. Hos oss er derfor ingen matvarer "forbudt". Mat er noe positivt, noe vi skal glede oss over - enten maten er sunn eller usunn.

Jeg har laget denne siden for å kunne gi noe av min kunnskap videre til deg slik at du også kan gi dine barn muligheten til å vokse opp i hjem med et positivt syn på mat, der mat- og måltidsglede står i fokus. La barna få glede seg over maten! 

Dette kan vi by på:

Vi vil...

 • Gi deg strategier for å hjelpe deg å takle utfordringer med måltidene
 • Lære deg å mestre å lage hjemmelaget mat for familien din
 • Hjelpe deg å få dine kresne og småspiste barn til å spise bedre
 • Hjelpe deg som har et barn med over- eller undervekt
 • Gi inspirasjon og tips til hvordan dere kan utforske og leke med maten
 • heart
  Hjelpe deg å lykkes med mat og måltider
 • heart
  Dele mine beste oppskrifter

Og du.. Som du vet ble ikke Rom bygget på 1 dag, så vær tålmodig med meg. Finner du ikke det du leter etter, så send meg gjerne en e-post på trude@matgladebarn.no og ta en titt innom igjen ved en senere anledning.

Husk at rådene som gis av Matglade barn ikke skal erstatte råd gitt av lege eller helsesøster.

Ønsker du eller mottar du veiledning fra Matglade barn, fortell gjerne dette til barnets lege eller helsesøster. 

Lege eller helsesøster må også gjerne ta direkte kontakt med
Matglade barn.

>